Home » succes1

succes

Succes.

Kan een jeugdkeeperstrainer succes hebben ? Dan zeg ik volmondig Ja. In dit stukje ga ik uit van mijn eigen zoon Jeffrey.

Jeffrey Scheffers geboren 1990, was als 5 jarige al voetballer in de lage F van SVV maar trainde ook met de keepers mee omdat hij dat zo leuk vond. Alle jeugdkeepers werden getraind door Rob Hoppe en mij.  Na 1 seizoen stapten we over naar HBSS ( ik had al 4 seizoenen bij SVV achter de rug) en Jef speelde in F 2 en liep overal.  Dat hij een talent was ontdekte ik al vroeg en ging met hem aan de slag. Mijn persoonlijke mening over een talent is dat een keeper lenig moet zijn, een bal kan vangen, niet bang zijn om te duiken, uitstraling heeft, zijn medespelers kan coachen, geen angst heeft als een tegenstander op hem af komt lopen enz. Jef had deze facetten in zich om een goede keeper te worden. En nu, 11 jaar later en vele ervaringen rijker kan ik zeggen dat ik in die opzet geslaagd ben om van Jef een goede keeper te maken. Een keeper is nooit uitgeleerd en leert elke training weer vanaf de F tot dat tijdstip waarop de keeper het hoogste niveau vaarwel zegt om het rustiger aan te gaan doen. Dit wil niet zeggen dat ik in de tussentijd geen talenten trainde, natuurlijk zijn en waren er talenten die ik trainde, ook van het niveau Jef . Ook nu nog train ik met jongens die ervoor gaan en ook nu nog zijn er talenten die je een zo goed mogelijke opleiding geeft en gelukkig werp dit ook zijn vruchten af bij de vereniging.


Keepersdag H.B.S.S 1997 met Carlo LÁmi, nu keeperstrainer van Ajax.

Van F 1 naar E 1

 


 

Teamfoto E 1 H.B.S.S

 

Als keeper van D 1 speelde hij regelmatig mee met C 1.

Pas in F 1 kwam de ommekeer en Jef ging keepen. Ook toen al kreeg hij training van mij. Na F 1 naar E 1 van E 1 naar D 1 en veel keepen bij C 1 terwijl hij nog D was.

Jeff werd uitgenodigd voor de Feyenoord talentendag.

De KNVB ontdekte hem en kwam uit voor het regioteam wat later dat jaar regiokampioen werd. Er werd veel belangstelling voor Jeff getoond want daar was opeens belangstelling van SVV, VFC, Exselsior Maassluis en HVO

VFC C1 met vlnr: Partick de Willigen, Jelmer Molenaar, Mitchel Woudenberg, Wesley Riksen, Jeffrey Scheffers, Jesper vd Burg, Melvin vd Boor, Thomas de Man, Johan van Willigen, Maikel Koevermans, Sven Groeneveld, Jasper Jongejan, Roan Durink, Lennard Blaqueirre, Bryn Siegersma.